Over ons

 

Missie en visie

SkipOudenburg vzw is een dynamische rope-skipping club, die zowel op recreatief als op competitief niveau kwalitatieve rope-skipping aanbiedt. De club richt zich tot kinderen en jongeren die een allround sport willen beoefenen, waarbij kracht, lenigheid, coördinatie, techniek en uithoudingsvermogen centraal staan. De verschillende groepen, ingedeeld volgens leeftijd en niveau, trainen op wekelijkse basis in Sporthal Ter Beke in Oudenburg.

Binnen de club wordt constant gezocht naar een goed evenwicht tussen ambitie en plezier & gezelligheid, waarbij het belangrijk is dat elke skipper zich thuis voelt in de club.

De visie van de club is daarom ook om:

  1. Toegankelijk te zijn voor alle kinderen en jongeren die rope-skipping willen doen op recreatief of competitief niveau (vanaf het eerste leerjaar), waarbij de coaches en het bestuur steeds paraat staan om een luisterend oor te bieden wanneer het even niet zo vlot loopt.

  2. Skippers op individueel niveau alsook in teamverband binnen de sport te laten groeien, waarbij ambitie op maat van de skipper en het team centraal staan. Dit vertaalt zich in een doelgerichte en verantwoorde begeleiding door het team van coaches.

Trainingen aan te bieden waarbij plezier en succesbeleving hand in hand gaan, zowel op recreatief als competitief niveau. We vinden het belangrijk dat elke skipper steeds met plezier naar elke training komt en naar huis kan gaan met het gevoel iets bijgeleerd te hebben.

 

Bestuur

Het bestuur heeft als doel jonge mensen de kans te geven om hun sport uit te dragen en te beoefenen waarbij rekening wordt gehouden met het advies van de sportieve staf. Zij vergaderen maandelijks en zorgen ervoor dat de club als een goed geoliede machine draait.


Voorzitter

Patrick Pollet 

patrick.pollet3@telenet.be

Secretaris

Véronique Morel

veronique58morel@gmail.com

Bestuurmedewerker

Nathalie Poldervaart 

 

Coaches

maxim.jpg

Maxim Dierckens

Hoofdcoach & coach competitie II

x

sofie.jpg

Sofie Annys

Hoofdcoach

x

Jens_Hannelore_2330_edited.jpg

Hannelore Ysebaert

Ondersteunend coach

Ik begon als springer bij SkipOudenburg op mijn 10 jaar, ondertussen zijn we 17 jaar verder en blijf ik verbonden aan de club als ondersteunend coach. Verder help ik mee met de praktische zaken zoals inschrijvingen, de website..

 
birgit.jpg

Birgit Demey

Coach competitie II

x

marte.jpg

Marte Dekeyzer

Coach competitie I & II

x

marrit.jpg

Marrit Van Hecke

Coach competitie I & II

Hey! Toen ik acht jaar was leek Rope Skipping een uitdagende en spectaculaire sport om te doen. Ik werd door de microbe gebeten en begon 7 jaar later met lesgeven. Sinds enkele jaren coach ik mee de nieuwe competitiespringers, zodat ze vol enthousiasme naar hun eerste wedstrijd gaan.

 
mathieu.jpg

Mathieu Bousson

Coach competitie I & II

shauni.jpg

Shauni Van Overbeke

Coach competitie I 

marie.jpg

Marie Borgoo

Coach recreatie

 
118780232_321778089026709_92197237736186

Ine Titeca

Coach recreatie

Ik ben Ine en ben al 13 jaar lid van deze club. 4 jaar geleden startte ik met lesgeven, en dit doe ik nog steeds met veel plezier.
Ik startte met ropeskipping toen ik 7 jaar was, en kwam toen al wenend thuis omdat deze sport mij veel te moeilijk leek. Desondanks ben ik toch direct begonnen met oefenen, wat mij al gauw een plaatsje in de competitie opleverde.
Hierdoor blijf ik als coach de skippers telkens motiveren om door te zetten.

Calpe 2019 (52).jpeg

Lies Backers

Coach jumpers

Hoihoi, mijn naam is Lies. Ik ben 26 jaar en rope-skipping is al mijn favoriete sport sinds het vierde leerjaar. Het competitie-springen ben ik ondertussen een tweetal jaar gestopt, maar gelukkig kan ik mijn spring-enthousiasme en spring-energie nog kwijt tijdens het lesgeven. Hoewel de trainingen wel eens lastig mogen zijn, vind ik het allerbelangrijkste dat je met plezier komt springen! Ik probeer dan ook om samen met Sara van elke training de leukste training ooit te maken!

Sara.jpg

Sara Backers

Coach jumpers

Hallo! Ik ben Sara, 23 jaar en sinds mijn 3e leerjaar spring ik bij SkipOudenburg. Samen met mijn zus Lies geef ik les aan de Jumpers. Ik gebruik zeer graag spelletjes in mijn lessen en ben grote fan van thematrainingen! tot later!

 
lize.jpg

Lize Demey

Coach recreatie

Pink Sand

x

x

Pink Sand

x

x

 

Aanspreekpunt integriteit

Wie?

Sofie Annys

Wat houdt deze functie in?

Een Aanspreekpersoon Integriteit (API) kan er in een jeugdorganisatie mee zorg voor dragen dat jongeren, hun ouders, begeleiders of andere betrokkenen iemand hebben bij wie ze terechtkunnen met een vraag, vermoeden of klacht over grensoverschrijdend gedrag of lichamelijke en integriteit.